Nakládané tofu

26.12.2019

K tomuto receptu jsem se dopracovala díky sestře. Milovala nakládaný hermelín a když přešla na veganskou stravu, hermelín už nebylo to pravé ořechové. Jednou dostala od táty nakládané tofu ve skleničce, někde kupované. Ovšem ta cena, kterou za tu skleničku chtějí je nehorázná. Proto jsme s manželem našli recept a naložili ji tofu dle svého. Je to jednoduché, rychlé a peněženka vám poděkuje. Moc rádi se s vámi o ten recept podělíme.

Doba přípravy 20 minut + 6 dní na uležení


Ingredience

Na 1,5l nádobu

  • 2 balení tofu natural
  • mletá paprika
  • sůl
  • 2 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Sušená rajčata (můžou a nemusí být)
  • Feferonky či jiné papričky
  • 10-15 ks kuličky pepře
  • 3 ks bobkovýho listu
  • 1 l rostlinného oleje (slunečnicový)


Postup

  1. Tofu nakrájejte na kostičky, přendejte do mísy a obalte v mleté paprice a soli. Pořádně promíchejte.
  2. Cibuli nakrájejte na kolečka a česnek na větší kousky.
  3. Cibulovými kroužky pokryjte dno nádobi a uděláte tak první vrstvu. Budete dělat dvě vrstvy, takže ze surovin použijete vždy jen polovinu. Poté pokračujete tofu, sušená rajčata (můžete přilít i olej z nich), česnek, kuličky pepře, bobkový list, feferonky či jiné papričky a znovu pokládejte vrstvu cibule a další suroviny.
  4. Všechny ingredience zalijte slunečnicovým olejem, tofu by mělo být celé pod olejem a olej by měl být přibližně 2 centimetry od víčka.
  5. Před uzavřením s nádobou lehce bouchněte o stůl, zbavíte se tak nežádoucích bublinek.
  6. Sklenici uzavřete a tofu nechte přes den v teple. Poté přendejte nádobu s tofu do lednice a po 6 dnech můžete konzumovat.


Tipy

  • Olej ze sušených rajčat můžete také přilít do nádobi s tofu.
  • Až tofu sníte, olej můžete použít znovu třeba do salátu nebo na restování.


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky